İnşaat Mühendisliğinin gereklilikleri olan temel mühendislik dersleri ile alanında başarılı ve deneyimli akademik kadrosunun yönettiği bölüm derslerinden oluşturulan teorik donanımın yanı sıra, eğitim-öğretim sürecinin en verimli parçasından biri olan “uygulayarak öğrenme” kavramını da ön plana çıkarmak amacıyla sunulan laboratuvar imkanlarıyla Afyon Kocatepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde eğitim veren İnşaat Mühendisliği Bölümü belirtilen misyon ve vizyona uygun şekilde İnşaat Mühendisleri yetiştirmektedir.

Bu bağlamda İnşaat Mühendisliğine ilgi duyan ve mezun olduktan sonra;

• Devlet Su İşleri, Karayolları, Devlet Demir Yolları, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, İller Bankası, İl ve İlçe belediyelikleri gibi kamu kuruluşlarında çalışmayı,
  • müteahhitlik ve proje hizmeti veren özel firmalarda görev almayı,
  • belirli tecrübeleri kazandıktan sonra kendi işlerini kurarak projelendirme, müteahhitlik ve danışmanlık yapmayı,
  • bu alanda akademisyenliği seçip üniversitelerde araştırma yapmayı ve ders vermeyi kendine hedef edinen tüm öğrencilerimiz bölümümüze hoş geldiniz.

Prof. Dr. İsmail ZORLUER

İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı