AKÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü 2002 yılında Mühendislik Fakültesi bünyesinde kurulmuş ve normal öğretim programına 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılı itibariyle öğrenci kabulüne başlamıştır.

Bölümümüz öğretim kadrosu  Ulaştırma ABD, Hidrolik ABD, Yapı Malzemesi ABD, Yapı ABD, Geoteknik ABD, Yapı İşletmesi ABD olmak üzere altı anabilim dalı altında toplanmış olup her Anabilim Dalının Laboratuvarlarının oluşturulabilmesi için çalışmalar devam etmektedir.

Bölümümüzde 2021 Haziran ayı itibarıyla 5 Profesör, 3 Doçent, 4 Doktor Öğretim Üyesi olmak üzere toplam 12 Öğretim Üyesi bulunurken, 1 Öğretim Görevlisi Doktor, 1 Öğretim Görevlisi ve  6 Araştırma Görevlisi bulunmaktadır.

Akademik kadrolar dışında 2 teknisyen ise bölüme hizmet vermektedir.

2012-2013 Eğitim-Öğretim yılı itibariyle Lisansüstü Eğitimi öğrenci kabulüne başlayan bölümümüz Lisansüstü Eğitimini de eş zamanlı olarak sürdürmektedir.

23 Temmuz 2018, Pazartesi 2614 kez görüntülendi