“Bazı 4. Sınıf öğrencilerinin yanlışlıkla “İnşaat Mühendisliği Uygulamaları” dersini seçerek kayıtlarını kesinleştirdikleri tespit edilmiştir. Bölüm müfredatlarımıza göre “İnşaat Mühendisliği Uygulamaları  dersinin alınabilmesi için ilk dört yarıyıldaki derslerin başarılmış olması şartı aranır” hükmü yer almaktadır. Bu sebeple, ilk dört dönemden kalan dersleri olan söz konusu öğrencilerin ders kayıt sisteminden “İnşaat Mühendisliği Uygulamaları” dersi kaldırılmıştır.  Öğrencilerin kayıtlarını tekrar kesinleştirmeleri gerekmektedir.  Duyuru obs sisteminden ve öğrenci epostalarında ayrıca yapılmıştır.  Hak mahrumiyeti yaşanmaması için bu akşam danışman tarafından dersler mevcut haliyle kesinleştirilecektir.

Sadece problem olan öğrencilere obs- eposta sisteminden mesaj atılmıştır. Bu durum dışındaki  öğrencilerin kayıtları problemsiz devam etmektedir.

Gereğini ve bilgilerinizi rica ederim.

Dr. Öğr Üyesi Murat KİLİT

mkilit@aku.edu.tr