Bölümümüz 1. sınıf ve 2. sınıf öğrencilerine Dr. Öğr. Üyesi Murat KİLİT ve Arş. Grv. Saliha ÇİFCİ eşliğinde Üniversite ve Bölüm hakkında oryantasyon(uyum) programı düzenlendi.

Programın ilk kısımında Psikolog Şeref SEZEN, öğrencilerimize psikolojik problemler ile baş edebilmeleri konusunda yardımcı olabilmek amacıyla öğrencilerle bireysel görüşmeler yapılabileceğini, grup terapileri düzenlenmekte olduğunu ve danışmanlık hizmetlerinin tüm öğrencilere açık olduğunu dile getirdi.

Programın diğer  bölümünde ise;

– Üniversite tanıtımı,
– Kütüphane ve Kongre Merkezi ile diğer sosyal alan ve imkanların tanıtımı,
– Yeni kazanan öğrencilerin temel dersler ile ilgili kaynak kitapları nasıl temin edebilecekleri,
– Kampüs alanlarında ve eğitim binalarında internetten nasıl yararlanılacağı,
– Uzaktan eğitim derslerinin işlenişi ve sınavları,
– Afyon Kocatepe Üniversitesi Eğitim-Öğretim Sınav Yönetmeliği, Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği ve bağlı yönerge ve yönetmelikler,
– Ders geçme ve başarı sistemi,
– Yönetmeliklerin uygulama ilkeleri ve esasları,
– Danışmanlık Hizmetleri,
– Öğrenci Değişim Programları,
– Çift Anadal/Yandal/Yatay Geçiş Esasları,
– Öğrenci Bilgi Sistemi ve Mobil Uygulama,
– Bölüm tanıtımı ve genel işleyiş hakkında öğrencilere bilgilendirme sunumu yapıldı.

05 Ekim 2021, Salı 324 kez görüntülendi