Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Kulübü tarafından, “Nevruz Etkinlikleri” Düzenlendi.

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren İnşaat Mühendisliği Kulübü Akademik Danışmanı Öğr. Gör. Süleyman GÜCEK, “ Aynı ülkülere odaklanmış, aynı hayallere dalmış, aynı acıya dayanmış, birlikte gülmüş, birlikte ağlamış, kıtalar arasında zafer naraları atmış, Adriyatik’ten Çin Seddi’ne kadar derin izler ve hatıralar bırakmış büyük Türk milleti Nevruz’a çok önemli anlamlar yüklemektedir. Nevruz asırlarca Türk-İslam coğrafyasında barışa, kardeşliğe ve kucaklaşmaya işaret etmiştir.

On iki Hayvanlı Türk Takviminde görüldüğü üzere Türklerde de çok eskiden beri bilinmekte ve törenlerle kutlanmaktadır. Türklerde Nevruz hakkında başlıca rivayet, bugünün bir kurtuluş günü olarak kabul edilmesidir. Yani Ergenekon’dan çıkıştır. İşte bu nedenle bugün Türklerde Nevruz, yeni yılın başlangıcı olarak kabul edilmiş ve günümüze kadar bayram havasında kutlanmaya devam edilmiştir.

Nevruz’un kadim bir Türk bayramı olduğunun altını çizmek istiyorum. Nevruz bu anlayışla kutlanmalı. Geçmişle gelecek arasında köprü kuran, toplumsal birliğimizi güçlendiren bu kültürel zenginliğimizi korumak ve gelecek kuşaklara aktarmak en önemli sorumluluğumuzdur.

Nevruz demek yeni umutlar demek, Nevruz demek dayanışma demek, Nevruz demek bereket demek, Nevruz demek renk cümbüşü demek, Nevruz demek uyanış demek, Nevruz demek yaradılış demek, Nevruz demek diriliş demek, Nevruz demek Türk Milleti demektir…

Güzel günlerin habercisi kabul edilen, anlam ve önemine uygun olarak coşkuyla karşıladığımız Nevruz’un barış ve kardeşlik duygularımızı ve milli değerlerimize bağlılığı arttırmasını diliyor ve Türk milletinin bayramını kutluyorum” dedi.

Konuşmanın ardından temsili olarak demir dövme ve ateş üstünden atlamalar gerçekleştirildi. Etkinlik boyunca ses sanatçıları tarafından konser verilerek tam bir bayram havası yaşandı. Aynı zamanda Afyonkarahisar’ın en uzun kardeşlik halayı çekildi. Etkinlik boyunca misafirlere pilav aşı ikram edilip, geleneksel oyunlar oynanarak bir kez daha birlik beraberlik içerisinde kardeşliğimiz perçinlemiş oldu.

29 Mart 2019, Cuma 313 kez görüntülendi