Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Mühendislik Fakültesi Bölümümüz öğrencilerine yönelik İnşaat Mühendisliği Kulübü tarafından düzenlenen konferansa Türkiye İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı (TUGİK) ve Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral konuşmacı olarak katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren İnşaat Mühendisliği Kulübü Akademik Danışmanı Öğr. Gör. Süleyman Gücek, “İnşaat mühendisleri öğrencilerinin verilen eğitimlerin dışında da kendini geliştirebilmesi için etkinlikler planlanmıştır. Bu hedefler doğrultusunda bugün de sektörün öncülerinden olan iş adamı Erkan Güral beyi sizlerle buluşturarak aktaracağı tecrübelerden faydalanmanızı amaçladık” dedi.

AKÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Akbulut, “Bölüm hocalarımızın ve kulübümüzün aracılığıyla sizleri sadece akademik anlamda değil sektörel anlamda da gelişmiş bireyler olmanız için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bunun içinde hep birlikte hareket etmeliyiz. Her ay bir konuşmacıyı kulübümüz aracılığıyla sizlerle buluşturarak katılımcıların tecrübelerini aktarmalarını hedefliyoruz. Bu farklılıklar içerisinde gerçek hayatta hangi problemlerle karşılaşacağınızı ve nasıl bir yol izleyeceğiniz konusunda dersler almanız gerekmektedir” diye konuştu.

Türkiye İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı (TUGİK) ve Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, “Makam ve para gibi değerleri hazmetmenin önemine de işaret eden Başkan Güral, şunları söyledi: “Öncelikle sağlıklı olmaya çalışın. Aile düzeniniz örnek alınacak seviyelerde olmalı. Çok çalışın, iyi hesap yapın, zamanı iyi planlayın ve iyi kullanın, zamana siz hükmedin. Sosyal çevrenizin olması çok önemli. Bilgiye dayalı etkili hitap yapabilmeli, dinlemeyi bilmelisiniz. Moralli olmak başarı için önemlidir. Başarıyı isteyin ve peşinden koşun. Başarılı olmak isteyenlerin, başarıyı istemeleri olmazsa olmaz mecburiyettir. Çünkü başarı, başarıyı isteyenler tarafından elde edilir. Uygulanabilir hayalleriniz olsun. Bunlara önce kendiniz inanın, kendinize güvenin. Durağan kişilerle olmayın, sizi de durağanlaştırır. Hedefler belirleyin. Merdivenleri ağır ve emin adımlarla tırmanın.”

İş dünyasının her zaman başarılı olmuş, başarılı olmaya çalışan iş insanları ile dolu olduğunu söyleyen Güral, “Başarılı insanların nasıl önemli dokunuşlarla başarılı olduklarını incelemişimdir. Aynı zamanda başarılı olamamış insanların da neden başarılı olamadıklarını araştırarak, bunlardan da kendime hep ders çıkarmışımdır. Eğer iş dünyasında iseniz hata yapmama gibi bir durum söz konusu değildir. Ben çok çalışıyorum; gecem, gündüzüm, yerim çoğu zaman belli olmuyor. Yaptığınız işi sevin. İnsanın sevmediği bir işte başarılı olması mümkün değildir. Ne yaparsanız yapın ama severek yapın” diye konuştu.

İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Akbulut tarafından, Erkan Güral’a hediye verildikten sonra öğrencilerle hatıra fotoğrafı çekimi sonrası konferans son bulmuştur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20 Aralık 2018, Perşembe 220 kez görüntülendi