İnşaat Mühendisliğinin gereklilikleri olan temel mühendislik dersleri ile alanında başarılı ve deneyimli akademik kadrosunun yönettiği bölüm derslerinden oluşturulan teorik donanımın yanı sıra, eğitim-öğretim sürecinin en verimli parçasından biri olan “uygulayarak öğrenme” kavramını da ön plana çıkarmak amacıyla sunulan laboratuvar imkanlarıyla Afyon Kocatepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde eğitim veren İnşaat Mühendisliği Bölümü belirtilen misyon ve vizyona uygun şekilde İnşaat Mühendisleri yetiştirmektedir.

İnşaat mühendislerinin çalışma alanları oldukça geniş bir yelpazededir. İnşaat Mühendisi; Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Karayolları, Devlet Demir Yolları, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, İller Bankası, İl ve İlçe belediyelikleri gibi kamu kuruluşlarında çalışabilecekleri gibi, müteahhitlik ve proje hizmeti veren özel firmalarda da görev alabilirler. Bazı inşaat mühendisleri de belirli tecrübeleri kazandıktan sonra kendiişlerini kurarak projelendirme, müteahhitlik ve danışmanlık yapabilirler. Ayrıca akademisyenliği seçip üniversitelerde araştırma yapabilir ve ders verebilirler.

23 Temmuz 2018, Pazartesi 2499 kez görüntülendi