Misyon

Malzeme, teknik ve bilgiyi bir araya en iyi şekilde getirmek koşuluyla yapıların planlama, projelendirme, yapım ve yönetiminde yer alarak İnşaat Mühendisliği ile ilgili sistemlerin tasarlanması, uygulanması, değerlendirilmesi ve geliştirilmesiyle ile ilgili olarak, ulusal ve küresel tüm sektörlerde etkinlik gösteren kurum ve kuruluşlarda istihdam edilerek topluma ve insanlığa hizmet eden İnşaat Mühendisleri yetiştiren bölüm olmaktır.

Vizyon

Dünya çapındaki tüm üniversitelerde lisansüstü eğitime kabul edilerek akademik gelişimini sürdürebilen bir bakış açısına, yaşam boyu öğrenme bilincine ve araştırma-geliştirme ruhuna sahip olan inşaat mühendisleri yetiştirmektir.

Amaç

İnsana ve çevreye duyarlılığı ve sorumluluk bilinci yüksek ve takım çalışmasına yatkın bir şekilde uluslararası ölçekteki projelerde yer alabilecek altyapısı bulunan mühendisler yetiştirmek.

Hedefler

İş hayatında verilen görevleri etik, mesleki ve hukuki kurallar çerçevesinde aldığı etkin kararlar ile başarıyla tamamlayarak çevre ve yapı politikalarına, mühendislik hizmetlerinin gelişimine yön vererek sosyal ve ekonomik açıdan çevresine fayda sağlayacak inşaat mühendisleri yetiştirmektir.

23 Temmuz 2018, Pazartesi 1928 kez görüntülendi