Afyon Kocatepe Üniversitesi  (AKÜ) İnşaat Mühendisliği Kulübü “Unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunları canlanıyor” adlı sosyal sorumluk projesi kapsamında İhsaniye ilçesine bağlı Beyköy İlkokulu’nun öğrencileriyle bir araya geldi.

İnşaat Mühendisliği Kulübü Danışmanı Öğr. Gör. Süleyman Gücek, Geleneksel çocuk oyunlarını unutturmamak amacıyla bölüm öğrencilerimizle köy okulundaki çocuklarımızla bir araya geldiklerini, 1980’li ve 1990’lı yılların geleneksel çocuk oyunlarını gelecek nesillere aktarılması gerektiğini dile getirdi.

“Gün yüzüne çıkarmaya çalıştığımız oyunların başında, ‘halat çekme’, ‘ip atlama’, ‘birdirbir’, ‘sek sek’, ‘yumurta taşıma’, ‘çuval yarışı’ ve ‘al satarım bal satarım’ geliyor. Bu oyunları okuldaki kardeşlerimizi eğlendirerek öğretmeyi amaçladık. Bu sayede de unutulmaya yüz tutmuş oyunlarımızı, gelecek nesillere aktarmaya çalışıyoruz.  Bu projede, köy çocuklarımız hem abi ve ablalarıyla hoş vakit geçiriyorlar hem de onlarla birlikte keyifli oyunları öğrenerek zevk alıyorlar.

Burada olmaktan çok keyif aldık. İnşaat Mühendislerinin sadece yol, bina ve tünel inşa etmediğini aynı zamanda geleceğin gençlerine de örnek olarak hayata tutunmasına katkı sağlamak olduğunu vurguladı.

AKÜ İnşaat Mühendisliği Kulübü öğrencisi Ali İhsan Tosun; “Böyle güzel bir sosyal sorumluk projesinde yer almaktan çok büyük onur duyduğunu ve zevk aldığını söyledi. Bu tür oyunlar birebir, yüz yüze ve hep birlikte oynanan oyunlar olduğu için burada çok fazla etkin olabiliyorlar. Bu sebepten dolayı bugün onlarla birlikte olmak istedik umarım onlara faydamız dokunmuştur.”

Etkinlik sonunda okul bünyesinde bulunan toplamda 87 öğrencimize kırtasiye malzemelerinden oluşan hediye paketleri vererek onların yüzlerindeki tebessümü arttırmaya çalıştık.

 

 

07 Kasım 2018, Çarşamba 177 kez görüntülendi