Üniversitemiz Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin “Devam Zorunluluğu” başlıklı 12 nci maddesinin 3 ncü fıkrasında : “Bir derse kaydolup devam şartını yerine getiren; ancak başarılı olamayan öğrenciler teorik, dersleri tekrar ederken devam şartı aranmaz. Hem uygulamalı dersleri hem de teorik ve uygulama kısmı bulunan dersleri tekrar ederken devam şartı aranır.” hükmü yer almaktadır. Bu madde 23.09.2015 tarih 29484 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmış olup, yayımlandığı tarih itibari ile yürürlüğe girmiştir.

Tamamen Uygulamalı ya da hem teorik hem de uygulaması bulunan bir dersten başarısız olan öğrenciler bu dersi tekrar ederken “DEVAM ŞARTI” nı da yerine getirmek zorundalardır.

DEVAM ŞARTI: Üniversitemiz Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin “Devam Zorunluluğu” başlıklı 12 nci maddesinin 2 nci fıkrası : “Öğrencilerin teorik derslere %70, uygulamalara %80’den az olmamak şartı ile devamları zorunludur. Bu şartlardan herhangi birini sağlamayan öğrenciler yarıyıl/yılsonu sınavlarına giremezler.”

07 Ekim 2016, Cuma 673 kez görüntülendi